Karameltærte med mandler

Karameltærte med mandler

8-10 pers.

Ingredienser

  • Karameltærte med mandler
  • Bund:
  • 150 g hvedemel
  • 100 g brun farin
  • 50 g kokosmel
  • 125 g blødt smør
  • Karamelfyld:
  • 1 ds. kondenseret mælk, 397 g, f.eks. fra Nestlé
  • 3 spsk. ahornsirup
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g smuttede mandler
  • Desuden:
  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 100 g hvid chokolade

  1. Bland hvedemel, farin, kokosmel ogsmør. Fordel dejen i bunden af en smurttærteform (ca. 22 cm i diameter) eller iet firkantet smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25cm). Bag bunden ca. 15 min. ved 175 gr.
  2. Kom den kondenserede mælk, ahornsirupog salt i en skål, og rør det jævnt.Vend grofthakkede mandler i. Fordelfyldet i tærtebunden.
  3. Bag tærten yderligere 30 min. Fyldetskal blive til gylden karamel. Afkølkagen helt.
  4. Hak og smelt chokoladen med smørretover vandbad eller i mikroovn. Smørdet over kagen, og lad det stivne, gernei køleskab.
  5. Hak og smelt ‡/‘ af den hvide chokoladeover vandbad eller i mikroovn. Rørresten i, til det er smeltet. Smør chokoladenud i et lag, ca. ¼ cm’s tykkelse påbagepapir. Når chokoladen er næstenstivnet, udstikker du hjerter med enudstikker. Fordel dem over kagen. Skærkagen i små tern.