Karameltærte med mandler
8-10 pers.
Ingredienser
- Karameltærte med mandler
- Bund:
- 150 g hvedemel
- 100 g brun farin
- 50 g kokosmel
- 125 g blødt smør
- Karamelfyld:
- 1 ds. kondenseret mælk, 397 g, f.eks. fra Nestlé
- 3 spsk. ahornsirup
- ¼ tsk. salt
- 100 g smuttede mandler
- Desuden:
- 100 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 100 g hvid chokolade
- Bland hvedemel, farin, kokosmel ogsmør. Fordel dejen i bunden af en smurttærteform (ca. 22 cm i diameter) eller iet firkantet smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25cm). Bag bunden ca. 15 min. ved 175 gr.
- Kom den kondenserede mælk, ahornsirupog salt i en skål, og rør det jævnt.Vend grofthakkede mandler i. Fordelfyldet i tærtebunden.
- Bag tærten yderligere 30 min. Fyldetskal blive til gylden karamel. Afkølkagen helt.
- Hak og smelt chokoladen med smørretover vandbad eller i mikroovn. Smørdet over kagen, og lad det stivne, gernei køleskab.
- Hak og smelt / af den hvide chokoladeover vandbad eller i mikroovn. Rørresten i, til det er smeltet. Smør chokoladenud i et lag, ca. ¼ cm’s tykkelse påbagepapir. Når chokoladen er næstenstivnet, udstikker du hjerter med enudstikker. Fordel dem over kagen. Skærkagen i små tern.