Opskrift på karrysuppe med hvid fisk og savoykål

Karrysuppe med hvid fisk og savoykål

En nem og dejlig måde at servere fisk på, der er inspireret af det asiatiske køkken.

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 spsk mild karry
  • 1 stor eller to små porrer, renset og skåret i skiver
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 4 cm citrongræs, finthakket
  • 1 ltr god hønsebouillon
  • 1 spsk Fish Sauce
  • salt og peber
  • ca. 600 g hvid fisk
  • 1 halvt savoykål eller spidskål
  • Tilbehør: ris

Sådan laver du karrysuppe

  1. Varm olien op i en sauterpande, og lad karryen brænde af. Den skal brune let, men må ikke tage for meget farve, så rør jævnligt.
  2. Tilsæt porre, hvidløg og citrongræs, og lad grøntsagerne svitse i karryen et par min.
  3. Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk. Smag suppen til med Fish Sauce, salt og peber. Læg fisken ved og lad den pochere i den simrende suppe. Vend den undervejs. Når kødet er hvidt og fast, er den færdig.
  4. Skær kålen i helt tynde strimler og tilsæt den et par minutter før servering til retten. Så dampes den i suppen og bevarer lidt bid.
  5. Se også opskrift på Marrokansk kylling.