Karrysuppe med hvid fisk og savoykål
En nem og dejlig måde at servere fisk på, der er inspireret af det asiatiske køkken.
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 spsk mild karry
- 1 stor eller to små porrer, renset og skåret i skiver
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 4 cm citrongræs, finthakket
- 1 ltr god hønsebouillon
- 1 spsk Fish Sauce
- salt og peber
- ca. 600 g hvid fisk
- 1 halvt savoykål eller spidskål
- Tilbehør: ris
Sådan laver du karrysuppe
- Varm olien op i en sauterpande, og lad karryen brænde af. Den skal brune let, men må ikke tage for meget farve, så rør jævnligt.
- Tilsæt porre, hvidløg og citrongræs, og lad grøntsagerne svitse i karryen et par min.
- Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk. Smag suppen til med Fish Sauce, salt og peber. Læg fisken ved og lad den pochere i den simrende suppe. Vend den undervejs. Når kødet er hvidt og fast, er den færdig.
- Skær kålen i helt tynde strimler og tilsæt den et par minutter før servering til retten. Så dampes den i suppen og bevarer lidt bid.
- Se også opskrift på Marrokansk kylling.