Kartoffelbrød med bacon

Nemt kartoffelbrød med bacon

Dette kartoffelbrød med bacon er perfekt som tilbehør til stegt kylling eller tapas. Se her, hvordan du bager et lækkert madbrød med bacon og kartoffelskiver på toppen. Brug brødet som lækkert tilbehør, i madpakken, picnickurven eller blot som en lille lækker snack. Opskriften på den gode madbrød med kartofler og bacon får du her:

1 stort brød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 50 g havregryn
  • 150 g fuldkornsdurummel eller fuldkornsspeltmel
  • 300 g hvedemel gerne tipo 00 hvedemel eller pizzamel
  • 100 bacon i små tern
  • 3 æggestore kartofler
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 spsk. herbes de provence eller oregano
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • Pesto eller aioli

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen. Stil den til hævning ca. 1 time.
  2. For en bradepande 22 x 32 cm med bagepapir, eller smør den godt med olivenolie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min. Tryk fordybninger med fingrene.
  3. Steg baconternene gyldne på en tør pande. Fordel tynde skiver kartofler over dejen. Fordel bacon over kartoflerne. Fordel revet mozzarella over. Drys herbes de provence over, og dryp med olivenolie, og drys med salt.
  4. Bag brødet ca. 20-25 min. ved 225 gr.