Kartoffelgratin opskrift

Kartoffelgratin

4

Ingredienser

  • 700 g bagekartoffel
  • 200 g jordskokker
  • 35 g smør
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • revet muskat
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 1 æggeblomme
  • lidt salt og peber
  • 20 g revet ost
  • 1 kvist frisk timian.

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og jordskokker – skær dem i grove tern og kog dem møre.
  2. Hæld vandet fra kartofler og jordskokker og mos dem sammen med smør og mælk og krydr med salt, peber og lidt revet muskat. Kom kartoffel-jordskokmosen i et ovnfast fad eller en souffle skål.
  3. Rør cremefraiche med æggeblomme, salt, peber og revet ost. Kom cremefraicheblandingen oven på kartoffel-jordskokmosen, drys med frisk timian og bag kartoffelgratinen i ovnen 25 min. ved 185 grader.