Kartoffelsalat med rygeost og krydderurter

Kartoffelsalat med rygeost og krydderurter

Lækker kartoffelsalat med rygeost - få opskriften på en let og lækker kartoffelsalat med purløg, rygeost og rødløg.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 16 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 1/4 kg nye kartofler
  • 250 g rygeost uden kommen
  • 2½ dl fløde 9%
  • 1 bdt estragon
  • 1 bdt purløg
  • 1-2 rødløg
  • salt og peber

  1. Skrub eller skrab kartoflerne rene og kom dem i kogende letsaltet vand. Lad dem simre 8-10 min.
  2. Tag gryden af varmen og lad dem trække færdige under låg ca. 8 min.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  4. Blend rygeost og fløde sammen med skyllet estragon. Tilsæt fintsnittet purløg og smag til med salt og peber.
  5. Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem sammen med dressingen.
  6. Drys med finthakket rødløg og evt. lidt mere purløg.