Kartoffelsalat med varmrøget laks og spidskål
Du kan sagtens erstatte laksen med andre typer af røget, fed fisk
Total:25 minutter
Ingredienser
- 400 g små kartofler
- 1 spidskål
- 300 g varmrøget laks
- Dressing:
- 6 spsk creme fraiche 18%
- 1 økologisk citron, reven skal herfra
- 1 fed hvidløg
- citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du:
- Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand, indtil de er møre. Det tager ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af.
- Skær spidskålet i meget tynde strimler, og del laksen i grove stykker.
- Rør creme fraiche sammen med citronskal og revet hvidløg, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
- Skær de afkølede kartofler ud i grove tern, og vend dem med dressingen.
- Kom kartofler, spidskål og laks på et stort fad, og pynt med citronskiver.
- Salaten serveres med det samme, gerne med groft brød til.
PRØV OGSÅ Rustik cæsarsalat med rugbrødscroutoner