Kikærteburger avocadocreme

Kikærteburgere med avocadocreme

Dejlig, krydret burger, som mætter mindst lige så godt som en burger med oksebøf.

4

Ingredienser

  • 200 g kikærter, kogte
  • 200 g røde kidneybønner, kogte
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt chili
  • ½ bundt koriander eller persille
  • 4 spsk rasp salt og peber
  • 2 spsk sesamfrø
  • 4 spsk neutral olie til stegning
  • 2 modne avocadoer
  • 2 spsk drænet yoghurt salt og peber
  • 1 rødløg
  • 3 tomater
  • ½ salathoved
  • ½ bundt koriander
  • 4 grove burgerboller

Sådan gør du

  1. 1/ Blend kikærter, bønner, æg, hvidløg, krydderier og krydderurter sammen i en skål med en stavblender. Vend rasp rundt i farsen, og tilsæt en smule mere, hvis farsen er for våd – den skal have konsistens som frikadellefars. Smag til med salt og peber.
  2. 2/ Lad farsen hvile på køl i ca. 30 min, hvorefter den formes til bøffer, som vendes i sesamfrø. Steg bøfferne i olie, indtil de er faste og gyldne, ca. 5-6 min på hver side. Bøfferne må ikke være for tykke, da de så kan være svære at få ordentligt gennemstegte.
  3. 3/ Mos kødet fra avocadoerne sammen med yoghurt, salt og peber. Skær rødløg og tomater i tynde skiver. Smør burgerbollerne med avocadocremen, og kom salatblade, løg, tomat, koriander og en bøf i hver burgerbolle. Servér.
  4. Der er 480 kcal pr. skive.