Kikærter med broccoli og feta
Superenkel salat, der er skøn som sideret til alle slags fisk og kød. Den er også helt perfekt som selvstændig frokostret eller et let aftensmåltid.
4
Ingredienser
- 2 dl kikærter
- ½ broccoli fintsnittet
- 100 g gedefeta smuldret
- 1 håndfuld mandler
- Dressing:
- 3 cm ingefær (fintrevet)
- 1 fed hvidløg fintrevet
- 5 spsk olivenolie
- saft af 1 citron
- havsalt
Sådan gør du:
- Læg kikærter i blød natten over. Hæld vandet fra næste dag, og kog dem 1 time i friskt vand. Skær stokken af broccolien, og gem den. Den har fantastisk smag, så skær siderne af den, og brug den til snacks eller gnavegrønt til ungerne – på den måde begrænser du også dit madspild. Broccolihovedet kan køres på en foodprocessor, ellers hak det fint med en kniv. Vend kikærter, broccoli, feta og mandler sammen. Riv ingefær og hvidløg fint, og rør det sammen med olie, citronsaft og salt. Hæld dressingen over salaten, og vend den godt rundt.
- Opskriften er fra bogen Super 5:2