Kirsebærglaseret gåsebryst med bagte rodfrugter og grønkålssalat
Selvom de traditionelle julefrokostretter er lækre, kan man også få nok af sild, flæskesteg og postej. Her får du opskriften på en alternativ julemiddag.
4 personer
Ingredienser
- 2 gåsebryster eller andebryster (1000 g)
- 1250 g rodfrugter, f.eks. persillerod, gulerod, rødbede, selleri
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk dijonsennep
- 3 appelsiner, fileter til salat og saften til vinaigrette
- 1 dl vindruekerneolie eller olivenolie
- 1-2 fed hvidløg, pressede
- 2 dl kirsebærsauce
- 250 g frisk grønkål
- 1 skalotteløg, skåret i ringe
- 35 g valnødder, hakkede
- 75 g fetaost
- friske krydderurter
- salt og peber
Sådan gør du
- Steg gåsebrysterne ved svag varme med skindsiden nedad, ca. 5 minutter. Stil det afsmeltede fedt (ca. ½ dl) til side.
- Krydr gåsebrysterne med salt og peber, og steg dem færdige i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter, til kernetemperatur er ca. 58-60 grader. Lad dem trække ca. 15 minutter. Skær rodfrugter i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad, og vend dem med gåsefedtet, timian, salt og peber. Steg rodfrugterne i ovnen ved 225 grader i ca. 25-30 minutter.
- Kom dijonsennep i en skål, og pisk det med 2 spsk appelsinsaft, vindruekerneolie, presset hvidløg, ½ dl kirsebærsauce, salt og peber. Rib grønkålsblade, og bland dem i en skål med skalotteløgsringe, valnødder, appelsinfileter, fetaost
- og kirsebærvinaigrette. Drys med friske krydderurter.
- Varm resten af kirsebærsaucen op på en pande. Glaser gåsebrystet deri, og server med ovnstegte rodfrugter og grønkålssalat.