Suppe opskrift med sprøde grøntsager og rejespyd

Klar suppe med sprøde grøntsager og rejespyd

4

Ingredienser

  • Fond:
  • skallerne fra 500 g store rejer
  • 150 g skrællet ingefær
  • 2 hele løg med skal
  • 2 fed hvidløg
  • 1 flækket grøn chili
  • 1 galangarod i skiver
  • grønne toppe fra 2 porrer
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk salt
  • 2 l vand
  • Suppe:
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g østershatte i strimler
  • 2 liter siet suppe
  • 2 porrer i strimler, den hvide del
  • 2 forårsløg i skiver på skrå
  • 2 tomat uden kerner i strimler
  • 100 g bønnespirer
  • Tilbehør:
  • rejerne
  • lidt olie til stegning
  • 8 træspyd
  • frisk koriander

Sådan gør du

  1. Pil skallerne af rejerne, og sæt rejerne til side. Kom skallerne i en gryde sammen med de andre ingredienser til fonden, og lad den simre i 45 minutter. Si derefter fonden.
  2. Kom olien i en gryde, og sauter østershattene ved god varme i 5 minutter. Tilsæt suppe, porrer, forårsløg og tomater, og lad suppen simre yderligere 5 minutter. Tilsæt til sidst bønnespirerne, lad suppen koge op, og tag den straks af varmen.
  3. Sauter rejerne i lidt olie i et par minutter, og sæt dem på træspyd. Hæld suppe i 4 skåle, drys med friske korianderblade, og læg spyddene med rejer henover.

TIP

Kan laves med kylling også, kog fond af kyllingen, sigt og læg kyllinge-stykkerne tilbage til sidst.