Klassisk æggesalat

Klassisk æggesalat

Den klassiske æggesalat med karry er en altid populær ret til både julefrokosten, påskefrokosten og som lækkert pålæg til en sandwich. Her får du opskriften på en æggesalat med karry, karse og mayonnaise…

Æggesalat til 4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 5 hårdkogte æg
  • 100 g god mayonnaise eller hjemmelavet mayonnaise af:
  • 1 æggeblomme, 1 dl olie, 1/2 tsk salt & 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk karry
  • 2 spsk klippet karse

Sådan laver du æggesalat med karry

  1. Hak de hårdkogte æg.
  2. Bland med en god mayonnaise eller rør selv mayonnaisen af æggeblomme, olie, salt og dijonsennep.
  3. Tilsæt olien til æggeblommen under stadig omrøring, først dråbevis og derefter i en tynd stråle. Rør, til en cremet konsistens opnås, og smag til med salt og sennep.
  4. Vend hakket æg i mayonnaisen og krydr salaten med karry og klippet karse.
  5. Smag til med salt og peber og anret som pålæg på brød, evt. ristet toastbrød.

TIP: Er du ikke til mayonnaise, eller vil du bare gerne bare en mere fedtfattig æggesalat, kan du skifte dele af mayonnaise ud skyr eller creme fraiche.