Klassisk fastelavnsbolle med creme
Jo det er den tid på året, hvor man gerne må svælge i lækre fastelavnsboller - prøv denne klassiske model med creme. MUMS!
GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLE
De gode gammeldags danske fastelavnsboller kan enten tilberedes af en wienerbrødsdej, som bageren ofte gør, eller af en almindelig gærdej. Vi bruger her en gærdej, fyld af marcipansmørcreme og pynt af chokoladeglasur. Det er nemmest, og man bruger mindre smør.
Tid: ca. 40 minutter plus hæve- og bagetid.
(16 stk.)
Dej:
100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk. sukker
1 æg
1 knivspids salt
ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling
Marcipansmørcreme:
100 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
Chokoladeglasur:
100 g flormelis
2-3 spsk. god kakao, f.eks. Valrhona
lidt kogende vand
1.
Dej: Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig.
2.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tilbered marcipansmørcremen imens.
3.
Marcipansmørcreme: Riv marcipanen, og rør den med smør og sukker til en jævn smørcreme.
4.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter.
5.
Fordel en klat creme på hver. Bøj spidserne mod midten, og klem dem godt sammen, så cremen bliver inde i bollerne. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
6.
Lad bollerne hæve i ca. 20 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
7.
Rør en glasur af flormelis, kakaopulver og kogende vand og dekorer fastelavnsbollerne.
► SE OGSÅ: Fastelavnsboller med marcipan
► SE OGSÅ: Festlige cupcakes til fastelavn
► SE OGSÅ: 7 klassiske flødeskumskager