Opskrift på stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Det er faktisk ikke spor besværligt at lave stegt flæske med persillesovs - her får du opskriften på den klassiske danske ret med stegt flæsk på panden og lækker persillesovs til.

Stegt flæsk med persillesovs til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 400 g svinekam med svær i skiver
  • havsalt
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk Maizena Jævner
  • salt
  • peber
  • 1 bundt kruspersille.

Sådan laver du stegt flæsk

  1. 1. Steg svinekammen panden. Jo mere fedt, der smelter fra flæsket, des sprødere bliver det.
  2. 2. Skær sværret fra kammen og fedtet væk under sværret.
  3. 3. Drys flæsket og svær med lidt havsalt efter stegning og læg det på noget køkkenrulle.
  4. 4. Varm mælken i en gryde og tilsæt jævner under omrøring. Kog sovsen i 5 min. Smag til med salt og peber.
  5. 5. Skyl persillen grundigt og hak den fint.
  6. 6. Tilsæt persillen i sovsen lige inden servering. Persillen på ikke koge med.
  7. 7. Servér med kartofler, grønlangkål eller bagte rodfrugter
  8. Tip: Du kan reducere et stort antal kalorier ved at vælge svinekam i stedet for nakkekam, og skære fedtet væk under sværet , når du har stegt svinekammen.Desuden får du en mere mager persillesovs, når du jævner den i stedet for at lave en opbagning med smør og mel.

Stegt flæsk - på pande eller i ovn?

Skal flæsket steges på pande eller i ovn?

Det er et spørgsmål, der virkelig kan dele vandene - i denne opskrift har vi stegt flæsket på panden, men du kan også lave stegt flæsk i ovnen. Se hvordan, du steger flæsk i ovnen her: Stegt flæsk i ovn med nye kartofler og persillesauce