dessert

Klassisk Pavlova

Sprød marengsdessert med friske bær − oven i købet med få kalorier.

4

Ingredienser

  • ½ dl pasteuriserede æggehvider (svarer til 1 bæger − 1½ æggehvide)
  • 1 knivspids salt
  • ¼ tsk hvidvinseddike
  • 75 g sukker
  • 500 g blandede bær, f.eks.
  • jordbær, hindbær, blåbær, brombær
  • 3 kviste frisk mynte
  • VANILJECREME:
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk majstivelse
  • korn af ½ stang vanilje 2 dl letmælk

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne let stive med salt. Start ved lav hastighed. Tilsæt sukkeret gradvist, mens du pisker med høj hastighed, til skummet er blankt. Pisk til sidst eddike i. Fordel marengsmassen i en cirkel, ca. 20 cm diameter, på en bageplade med bagepapir. Bag marengsbunden i ca. 1 time – eventuelt længere – til den er sprød. Afkøl marengsbunden.
  2. VANILJECREME: Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vaniljekorn sammen i en gryde. Pisk det sammen med mælk og kog op under piskning, til cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og afkøl. Rens bærrene og pluk bladene af mynten. Fordel vaniljecremen på marengsbunden sammen med bærrene og drys mynteblade over. Server straks.
  3. Tips: Kan også laves som en klassisk frugttærte ved at erstatte marengsbunden med en tærtebund. Det smager skønt.
  4. Energi pr. person: 240 kcal, protein 12%, kulhydrat 69%, fedt 19%.