Klassiske frikadeller
Sådan laver du den bedste frikadellefars og steger de lækreste frikadeller. En klassisk opskrift på den danske ret, som aldrig slår fejl.
Frikadeller til 4 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge til frikadellerne:
- 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk,
- 1 mellemstort løg
- 1 æg
- 3 spsk mel
- 1-1,5 dl mælk
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- Lyst til lidt sundere frikadeller?
- Så prøv vores opskrift på Sunde frikadeller med brun sovs
Sådan laver du frikadeller
- Hak løget helt fint (gerne på en minihakker) og rør det i kødet med æg, mel, mælk, salt og peber. Rør til du har en lind fars.
- Har du tid, så lav farsen god tid i forvejen, og sæt den nogle timer i køleskabet – så trænger smagen bedre ind.
- Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side.
3 gode tip til dine hjemmelavede frikadeller
- Start med at røre salt og kød sammen - det giver kødet en 'sej' konsistens, og resten af ingredienserne bindes bedre til farsen.
- Husk, at en frikadellefars ikke skal være for fast - farsen skal faktisk tit være mere flydende, end du tror.
- Steg frikadellerne i en blanding af olie og smør - så brænder de ikke så let på.
Prøv vores andre frikadeller
PRØV OGSÅ:Lav pasta på den sunde måde
Vidste du...