Frikadelle opskrift

Klassiske frikadeller

Sådan laver du den bedste frikadellefars og steger de lækreste frikadeller. En klassisk opskrift på den danske ret, som aldrig slår fejl.

Frikadeller til 4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge til frikadellerne:

  • 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk,
  • 1 mellemstort løg
  • 1 æg
  • 3 spsk mel
  • 1-1,5 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Lyst til lidt sundere frikadeller?
  • Så prøv vores opskrift på Sunde frikadeller med brun sovs 

Sådan laver du frikadeller

  1. Hak løget helt fint (gerne på en minihakker) og rør det i kødet med æg, mel, mælk, salt og peber. Rør til du har en lind fars.
  2. Har du tid, så lav farsen god tid i forvejen, og sæt den nogle timer i køleskabet – så trænger smagen bedre ind.
  3. Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. 

3 gode tip til dine hjemmelavede frikadeller

  1. Start med at røre salt og kød sammen - det giver kødet en 'sej' konsistens, og resten af ingredienserne bindes bedre til farsen.
  2. Husk, at en frikadellefars ikke skal være for fast - farsen skal faktisk tit være mere flydende, end du tror.
  3. Steg frikadellerne i en blanding af olie og smør - så brænder de ikke så let på.

Prøv vores andre frikadeller 

  1. Lammefrikadeller
  2. Kyllingefrikadeller 
  3. Squashfrikadeller
  4. Blomkålsfrikadeller

Vidste du...