Kyllingefrikadeller med bacon og timian
Kyllingedeller smager skønt! Prøv denne version med bacon og timian og server dem med en sund salat til.
Næringsindhold
- Energi pr. person:394 Kcal
- Fedt:27 %
- Protein:34 %
- Kulhydrat:38 %
4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 400 g hakket kyllinge- eller kalkunkød
- 25 g røget kalkunbacon
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 spsk. hvid hvede fuldkornsmel
- 1 æg
- 1 lille skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. friske timianblade
- 2 tsk. olie til stegning
- 300 g rosenkål
- 200 g optøede edamamebønner
- 2 pillede mandariner
- 100 g friske dadler
- 100 g granatæblekerner
- Grov paprika
Sådan gør du:
- Hak baconen fint, og rør kyllingekødet med bacon, salt, peber, fuldkornsmel, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg og timian til en sammenhængende og fast fars.
- Form farsen til 12 frikadeller. Varm olien på en pande.
- Brun frikadellerne på panden i cirka 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne, til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.
- Pil rosenkålene i enkelte blade, eller snit dem fint. Skær mandarinerne i halve og dadlerne i strimler.
- Bland rosenkål, edamamebønner, mandariner, dadler og granatæblekerner sammen.
- Smag til med salt og peber, drys med paprika, og servér salaten til de lune deller.