Kyllingefrikadeller med bacon og timian

Kyllingefrikadeller med bacon og timian

Kyllingedeller smager skønt! Prøv denne version med bacon og timian og server dem med en sund salat til.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    394 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    34 %
  • Kulhydrat:
    38 %

4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllinge- eller kalkunkød
  • 25 g røget kalkunbacon
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 spsk. hvid hvede fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. friske timianblade
  • 2 tsk. olie til stegning
  • 300 g rosenkål
  • 200 g optøede edamamebønner
  • 2 pillede mandariner
  • 100 g friske dadler
  • 100 g granatæblekerner
  • Grov paprika

Sådan gør du:

  1. Hak baconen fint, og rør kyllingekødet med bacon, salt, peber, fuldkornsmel, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg og timian til en sammenhængende og fast fars.
  2. Form farsen til 12 frikadeller. Varm olien på en pande.
  3. Brun frikadellerne på panden i cirka 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne, til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.
  4. Pil rosenkålene i enkelte blade, eller snit dem fint. Skær mandarinerne i halve og dadlerne i strimler.
  5. Bland rosenkål, edamamebønner, mandariner, dadler og granatæblekerner sammen.
  6. Smag til med salt og peber, drys med paprika, og servér salaten til de lune deller.