Kogt æblemos
Æblemos smager godt både som tilbehør og i kager og desserter. Denne æblegrød er fryseegnet og rigtig god i en gammeldags æblekage. Denne lækre æblegrød eller æblemos er lavet med et strejf af vanilje.
1 liter æblemos
Ingredienser
- Kogt æblemos
- Fryse-egnet
- 1 ½ kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
- 1 dl vand
- 1/2 stang vanilje eller kanel
- ca. 75 g sukker
- 1 spsk citronsaft
Sådan laver du kogt æblemos
- 1. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.
- 2. Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg.
- 3. Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos.
- 4. Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.
- DET KAN DU BRUGE ÆBLEMOSEN TIL:
- Æblekage med brombær
- Bondepige med slør
- Klassisk æblekage med flødeskum