Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte

Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte

Krydret og knasende med fine asiatiske toner af nødder og karry.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 1000 g nye danske kartofler
  • 1 spsk gul karrypasta
  • 1 spsk kokosolie – eller peanutbutter
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk sukker
  • spsk soya
  • 1 dl jordnøddeolie – brug evt. halvt sesamolie
  • 75 g rød peber
  • 50 g spidskål
  • 50 g bønnespirer
  • 6 spsk sesamfrø, ristede
  • 2 spsk frisk koriander
  • 2 spsk mynte
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • soya og peber

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil dem og køl dem af. Snit rød peber, spidskål og forårsløg i strimler.
  2. Rist sesam gylden på en tør pande. Blend en dressing af gul karrypasta, kokosolie, limesaft, fiskesauce, hakket skalotteløg, sukker, soya og olie.
  3. Bland kartofler, rød peber, spidskål, bønnespirer og ristede sesamfrø i dressingen.
  4. Drys med forårsløg, koriander og mynte. 

Tip:

 Server gerne soya og andre asiatiske dressinger til.