Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte
Krydret og knasende med fine asiatiske toner af nødder og karry.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 1000 g nye danske kartofler
- 1 spsk gul karrypasta
- 1 spsk kokosolie – eller peanutbutter
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk fiskesauce
- 2 skalotteløg
- 2 spsk sukker
- spsk soya
- 1 dl jordnøddeolie – brug evt. halvt sesamolie
- 75 g rød peber
- 50 g spidskål
- 50 g bønnespirer
- 6 spsk sesamfrø, ristede
- 2 spsk frisk koriander
- 2 spsk mynte
- 4 forårsløg, fintsnittet
- soya og peber
Sådan gør du:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil dem og køl dem af. Snit rød peber, spidskål og forårsløg i strimler.
- Rist sesam gylden på en tør pande. Blend en dressing af gul karrypasta, kokosolie, limesaft, fiskesauce, hakket skalotteløg, sukker, soya og olie.
- Bland kartofler, rød peber, spidskål, bønnespirer og ristede sesamfrø i dressingen.
- Drys med forårsløg, koriander og mynte.
PRØV OGSÅ: Kold kartoffelsalat med tun og bagte tomater