Koldskålskage: Verdens bedste opskrift
Koldskålkage er et forfriskende højdepunkt på kagebordet, og med denne opskrift kan du lave en, som er lige i skabet. Bunden er (naturligvis) lavet af kammerjunker - og nej, denne kage skal ikke bages!
8
Total:40 minutter
Arbejdstid:40 minutter
Ingredienser
Kammerjunkerbund:
- 300 g kammerjunkere
- 150 g smør
- Gerne lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Koldskålsfromage:
- 6 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2½ dl kærnemælk
- 2 dl cremefraiche 18 %
- ½ dl citronsaft
- 3 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- 2½ dl piskefløde
Pynt:
- Lidt knuste kammerjunkere, hindbær, ribs og tynde halve citronskiver
Sådan gør du
- Kammerjunkerbund: Miks kammerjunkerne med smeltet smør i en foodprocessor.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (22 cm i diam.), og beklæd siderne med lagkageplast. Du kan også beklæde hele formen med husholdningsfilm. Fordel kammerjunkerblandingen i formen, og pres den godt sammen. Her har vi presset lidt af bunden op langs kanten. Brug evt. bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet.
- Koldskålsfromage: Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag bladene op, og smelt dem i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn cremet. Rør kærnemælk, cremefraiche, citronsaft og -skal i. Rør lidt af blandingen i husblassen, og rør herefter husblasblandingen i kærnemælksblandingen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i.
- Fordel koldskålsfromagen over kammerjunkerbunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt fx med lidt knuste kammerjunkere, hindbær, ribs og citronskiver før servering.