Stegte svinekoteletter med grøntsager og hyldeblomstsaft

Airfry: Stegte svinekoteletter med grøntsager og hyldeblomstsaft

Lav hurtigt og nemt svinekoteletter i din airfryer med opskriften fra Claus Holms kogebog, der er dedikeret til opskrifter, udelukkende tilberedt i en airfryer. De bliver helt møre!

2

Total:30 minutter

Arbeidstid:15 minutter

Ingredienser

  • 2 svinekoteletter
  • salt & peber
  • 4 små blommetomater
  • 10 champignoner, i kvarte
  • ½ blomkål, i buketter
  • 1 grøn peberfrugt, i stykker, eller
  • en håndfuld padronpeber
  • 2 små løg, i både
  • 2 forårsløg eller 1 porre, i skiver
  • 2 fed hvidløg med skal på
  • 1 dl hyldeblomstsaft, ufortyndet

Sådan gør du

  1. Krydr koteletterne med salt og peber. Kom alle grøntsager i airfryeren,
  2. hæld hyldeblomstsaften ved og læg koteletterne ovenpå. Bag det hele
  3. ved 200 grader i 15 minutter.

Beskrivelse af kogebogen

Opskriften her kommer fra Claus Holms kogebog ’HOLMS AIRFRYER 4EVER’ udgivet af Gutkind i november 2023.

Claus Holm er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter. Tv-kokken var en af de første, der tog airfryeren til sig i Danmark, og det blev til en særdeles hed omfavnelse.

I Holms airfryer 4ever deler kokken rundhåndet ud af tips og tricks og giver opskrifter til alt fra hverdagsretter, man aldrig får nok af, uovertrufne grønsagsretter, kager og brød, der kan laves i en ruf, til retter, du ikke anede, man kunne lave i en airfryer. 

Claus_Holm_Airfryer_4ever.jpg

Panerede koteletter i airfryer

Ud over opskriften af Claus Holm med koteletter i airfryer med grøntsager og hyldeblomst, som er en god, nem opskrift, fås et utal af andre opskrifter.

En anden sikker vinder er fx panerede koteletter i airfryer, som er skøn aftensmad, og laves koteletterne i en airfryer, er tilberedningstiden af koteletterne ikke meget mere end 10 minutter.

Paner koteletterne selv ved at vende dem i sammenpisket æg på alle sider og så rasp – og krydr med salt og peber. Koteletter steges først i cirka 5 minutter på den ene side, vend koteletterne og steg dem yderligere 5 minutter på den anden side.

Selvom der skal bruges langt mindre fedtstof, når du steger de panerede koteletter i airfryer, vil du opleve, at koteletterne bliver sprøde, mens kødet stadig er dejligt saftig.

En anden fordel ved at stege koteletter i airfryeren er, at de bliver virkelig sprøde og lækre, og du slipper for stegeos.

Schnitzler eller nakkekoteletter kan også steges i airfryer, men hvis du fx bruger tykke skaftkoteletter, herregårdskoteletter eller nakkekoteletter, vil de skulle have lidt længere tilberedningstid. Men uanset hvilken type kotelet, du vælger, er det nem aftensmad, som med fordel kan serveres med ris eller kartofler.

Koteletter i fad

Er du glad for koteletter i fad, er den gode nyhed, at også de kan tilberedes i en airfryer. En mere fedtfattig opskrift på koteletter i fad er fx at stege koteletterne af på en pande, som du ellers ville gøre, hvis de skulle tilberedes i ovnen.

Herefter kommes de ned i et fad med de smaggivere, du ønsker – vi elsker blandt andet bacon, champignon, karry og lidt madlavningsfløde sammen med vores koteletter, men det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser.

Fadet sættes ned i airfryeren, som indstilles til 180 grader, og så skal koteletterne have cirka 20 min. Imens koteletterne er i airfryeren kan du forberede den tilbehør, du ønsker.

Laver du ekstra portioner, kan du gemme resterne i fadet i køleskabet og genopvarme hele balladen dagen efter i din airfryer.

Pst... Vi har tre lækre opskrifter på koteletter her, eller sommervarianten her, som er en lækker og nem opskrift på koteletter med hvidløg og en vandmelonsalat med ærter og hjemmelavet dressing til, der kalder på lune sommeraftener.

Alternativt kan du også prøve kræfter med en efterårsklassiker som denne – med sprød æble-/nøddetopping.

Selvom opskrifterne ikke er tiltænkt en airfryer, kan de sagtens tilberedes i sådan én. Du følger opskrifterne, men i stedet for at sætte fadet med koteletter ind i ovnen, sætter du fadet ned i din airfryer, og giver retten cirka 20 minutter ved 180 grader, eller 15 minutter ved 200 grader. Prøv dig eventuelt frem de første par gange, du laver én af retterne.

Genopvarmning

Har du stegt for mange koteletter i airfryer dagen forinden, kan du med fordel genopvarme resterne af koteletterne i din airfryer. Modsat når du genopvarmer noget i en mikroovn, hvor paneringen måske vil blive lidt blødt, vil den blive sprød i en airfryer.

Pensl dem eventuelt med lidt olie, inden du sætter dem i airfryeren, og hold øje med dem, så de ikke får for lang tid og bliver tørre.

Mindre fedtstof

En stor fordel ved at tilberede koteletter i airfryer er blandt andet, at man bruger langt mindre fedtstof til stegningen. Et godt eksempel er de panerede koteletter, som normalt skal steges i rigeligt smør på en pande.

I en airfryer kan du nemlig nøjes med at pensle de panerede koteletter med lidt olie på alle sider, frem for at komme en masse fedtstof ned i airfryeren, og du bruger derfor meget mindre fedtstof, end du plejer at bruge, når du steger dem på panden.