Krebinetter med estragon-frikassé

Krebinetter med estragon-frikassé

Krebinetter er en god, gammel, dansk favoritret. Her serverer vi nyt og spændende tilbehør til krebinetterne, nemlig en lækker estragon-frikassé.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • 300 g hakket kalvekød
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 3-4 spsk rasp
  • 1 spsk smør og olie
  • ½ spidskål (fintsnittet)
  • 2 gulerødder (fintsnittet)
  • 2½ dl bouillon
  • majsstivelse eller lys
  • sovsejævner
  • 1 usprøjtet citron
  • frisk estragon
  • Tilbehør: kartofler/brød

  1. Ælt kødet samme med salt og peber og form det til 2-4 bøffer. Panér dem i sammenpisket æg og rasp og steg dem på en pande med olie og smør 5-6 min. på hver side.
  2. Sautér kål og gulerødder blanke i en gryde med smør. Krydr med salt og peber og tilsæt bouillon. Lad det simre, til grønsagerne er møre — ca. 5 min.
  3. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand eller sovsejævner og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, friskhakket estragon, salt og peber.