Krydret gryde med søde kartofler, rejer og koriander
En varmende gryde med harissa, rejer og koriander, der vil imponere enhver gæst.
Ingredienser
- 800 g søde kartofler
- 1 porre
- 2 rødløg
- 1½ spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1½ tsk harrisa-pasta eller anden chilipasta
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 2 dl hønsebouillon
- ½ dåse kokosmælk
- ½ spsk fintrevet ingefær
- 300 g rejer
- ½-1 bdt koriander.
- Tilbehør: chapati eller naan
Sådan laver du krydret gryde med rejer:
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Rens porren og snit den i tynde skiver, og gem dem til senere.
- Kog de søde kartofler i vand med salt til de er møre, tag dem op og afkøl. Pil og snit rødløg i små tern.
- Steg løgene i en gryde med olivenolie til de er møre og lækre. Det tager ca. 10 min.
- Tilsæt hvidløg og harissa og lad det stege ved svag varme sammen med løgene. Hæld tomater og bouillon herved og lad det simre 20 min.
- Tilsæt kokosmælk, og lad det koge igennem. Blend saucen hurtigt med en stavblender. Kom porrer, søde kartofler og ingefær i sovsen og lad et simre 2-3 min. Tilsæt rejer og koriander og servér med det samme.
- OBS. Rejerne må ikke tilberedes for længe i saucen, så bliver de seje i konsistensen.
- Servér evt. med chapati, naan eller lign eller en portion kogte ris.