Opskrift på kylling med bacon og asparges

Kylling med bacon og asparges

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    45 %

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • salt, friskkværnet peber
  • persillekviste eller andre krydder-urtekviste
  • 4 tynde skiver røget eller saltet bacon.
  • 350 g grønne asparges
  • 3 tsk olivenolie
  • frisk kørvel.
  • Ovnkartofler:
  • 700 g små, vaskede kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • ¾ tsk tørret basilikum eller oregano.
  • 300 g brød.

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skær kartoflerne i halve, vend dem i olie samt krydderier, herunder salt og peber. Kom kartoflerne i en bradepande, hvor de stort set kan ligge i ét lag, og bag dem gyldne møre og sprøde i ovnen, ca. 20 minutter.
  2. Dup kyllingekødet tørt, drys salt og peber på, evt. sammen med et par kviste krydderurter. Sno en skive bacon om hvert bryst. Fæst den med en tandstikker eller et træspyd.
  3. Brun kyllingekødet i den varme olie, og steg det derefter 4-5 minutter på hver side. Skær aspargesene i lange stykker – eller lad dem være hele – og steg dem med de sidste minutter. Drys salt og peber på og servér kylling og asparges med kartoflerne i en skål for sig.

Tip

Prøv med parmaskinke i stedet for bacon.