Kylling med bacon og asparges
Næringsindhold
- Energi pr. person:650 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:25 %
- Kulhydrat:45 %
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- salt, friskkværnet peber
- persillekviste eller andre krydder-urtekviste
- 4 tynde skiver røget eller saltet bacon.
- 350 g grønne asparges
- 3 tsk olivenolie
- frisk kørvel.
- Ovnkartofler:
- 700 g små, vaskede kartofler
- 2 spsk olivenolie
- ¾ tsk tørret basilikum eller oregano.
- 300 g brød.
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skær kartoflerne i halve, vend dem i olie samt krydderier, herunder salt og peber. Kom kartoflerne i en bradepande, hvor de stort set kan ligge i ét lag, og bag dem gyldne møre og sprøde i ovnen, ca. 20 minutter.
- Dup kyllingekødet tørt, drys salt og peber på, evt. sammen med et par kviste krydderurter. Sno en skive bacon om hvert bryst. Fæst den med en tandstikker eller et træspyd.
- Brun kyllingekødet i den varme olie, og steg det derefter 4-5 minutter på hver side. Skær aspargesene i lange stykker – eller lad dem være hele – og steg dem med de sidste minutter. Drys salt og peber på og servér kylling og asparges med kartoflerne i en skål for sig.