Opskrift på kylling med gurkemeje

Kylling med gurkemeje

Du kender sikkert gurkemeje fra karry, eller måske har du en pulverversion stående i skabet, som, du ved, smager af næsten ingenting. Frisk gurkemeje er en hel anden sag. Den er både supersund og god i alt fra suppe, karryretter, juice og i en marinade som her.

3-4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Gurkemejepasta:
  • 50 g hvidløg, pillede
  • 100 g frisk gurkemeje
  • 100 g cashewnødder
  • 50 g frisk ingefær
  • 50 g galangarod
  • 1 dl vand
  • salt
  • Kylling:
  • 1 kylling
  • 3-4 spsk gurkemejepasta
  • 2 spsk eddike
  • 2 tsk sukker
  • lidt olie
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød chili, skåret i skiver
  • frisk koriander
  • limebåde

Sådan gør du

  1. Gurkemejepasta:
  2. Blend alle ingredienserne til gurkemejepastaen i en foodprocessor. Husk nu, at det farver helt vildt!
  3. Opbevar pastaen i et skoldet glas i køleskabet i op til en uge.
  4. Kylling:
  5. Del kyllingen i 10 stykker. Tag gerne skindet af den, og rids kødet med en lille kniv.
  6. Kom kylling, 3-4 spsk gurkemejepasta, eddike og sukker i en frysepose, og lad kyllingen marinere i 15-20 minutter på køkkenbordet, eller natten over i køleskab.
  7. Dryp kyllingen med lidt olie, og steg den i en 200 grader varm ovn i 45-50 minutter. Anret den varme kylling toppet med snittede forårsløg, chili, koriander og godt med limebåde. Server straks, evt. med masser af lynstegte grøntsager og ris.
  8. Tip: Find frisk gurkemeje i store supermarkeder, helsekosten eller hos
  9. Nemlig.com. Og husk, at gurkemeje smitter helt vildt af på alt fra tøj og hænder til borde og køkkenredskaber, så vær forsigtig!