Kyllingespyd og tzatziki
Krydret kylling med frisk tzatziki
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Marinering: 20 min.
- Stegetid: 12 min.
- Ikke fryse-egnet
- 300 g kyllingebryst (i terninger)
- Marinade:
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk jomfruolivenolie
- ½ spsk honning eller farin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- ¼ tsk stødt cayenne
- ½ liter yoghurt naturel eller græsk yoghurt
- ½ agurk
- 125 g halve cherrytomater
- 1 fed knust hvidløg
- friskkværnet peber
- Skær kødet i tern, læg dem i marinaden og lad det trække i køleskabet 20 min.
- Tzatziki: Hæld yoghurt naturel i et kaffefilter i en sigte og lad den dryppe af 20 min. Eller brug græsk yoghurt, den skal ikke afdryppes.
- Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i skiver.
- Rør dem i yoghurten sammen med cherrytomater, knust hvidløg og peber.
- Træk kødet på spyd og steg dem på en varm grill eller grillpande 10-12 min.
- Servér med tzatziki og evt. brød.