Kyllingespyd og tzatziki

Kyllingespyd og tzatziki

Krydret kylling med frisk tzatziki

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Marinering: 20 min.
  • Stegetid: 12 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 300 g kyllingebryst (i terninger)
  • Marinade:
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • ½ spsk honning eller farin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk stødt cayenne
  • ½ liter yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • ½ agurk
  • 125 g halve cherrytomater
  • 1 fed knust hvidløg
  • friskkværnet peber

  1. Skær kødet i tern, læg dem i marinaden og lad det trække i køleskabet 20 min.
  2. Tzatziki: Hæld yoghurt naturel i et kaffefilter i en sigte og lad den dryppe af 20 min. Eller brug græsk yoghurt, den skal ikke afdryppes.
  3. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i skiver.
  4. Rør dem i yoghurten sammen med cherrytomater, knust hvidløg og peber.
  5. Træk kødet på spyd og steg dem på en varm grill eller grillpande 10-12 min.
  6. Servér med tzatziki og evt. brød.