Lækre sherrysild
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: 5 min.
- Trækketid: mindst 4 timer
- Ingredienser:
- ca. 250 g kryddersildefileter
- 1 lille løg
- ¾ dl sukker
- ½ dl vand
- ½ dl lagereddike
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
- 5 peberkorn
- 1 stjerneanis
- 5 allehånde
- 5 enebær
- 2 spsk. sherry
- Tilbehør:
- 2-3 spsk. kapers
- rå løgringe
- Lage:
- Hak løget fint, og kogdet op med sukker, vand,eddike, tomatpuré og allekrydderierne. Lad lagenkoge i 5 min., og lad denkøle af.
- Rør sherry i lagen.
- Skær sildene i stykkerpå 3 cm, vend dem ilagen, og lad dem trækkei mindst 4 timer og gernetil dagen efter.
- Drys sildene medkapers, og servér medrugbrød.