Sherrysild

Lækre sherrysild

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Trækketid: mindst 4 timer
  • Ingredienser:
  • ca. 250 g kryddersildefileter
  • 1 lille løg
  • ¾ dl sukker
  • ½ dl vand
  • ½ dl lagereddike
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
  • 5 peberkorn
  • 1 stjerneanis
  • 5 allehånde
  • 5 enebær
  • 2 spsk. sherry
  • Tilbehør:
  • 2-3 spsk. kapers
  • rå løgringe

  1. Lage:
  2. Hak løget fint, og kogdet op med sukker, vand,eddike, tomatpuré og allekrydderierne. Lad lagenkoge i 5 min., og lad denkøle af.
  3. Rør sherry i lagen.
  4. Skær sildene i stykkerpå 3 cm, vend dem ilagen, og lad dem trækkei mindst 4 timer og gernetil dagen efter.
  5. Drys sildene medkapers, og servér medrugbrød.