Tranebærkompot opskrift

Tranebærkompot

Friske tranebær kan købes i november og december i de fleste større supermarkeder. Alternativ kan frosne bruges. Her får du opskriften på den klassiske tranebærsauce, eller cranberry sauce, som hører sig til en rigtig Thanksgiving kalkun.

7

Tranebærkompot

  • 340 g tranebær (1 pose)
  • 180 g sukker
  • 1½ dl vand
  • saft og fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin.

Sådan laver du tranekompot

  1. 1. Skyl bærrene og gå dem efter for stilke og blade. Kom dem i en gryde sammen med sukker, vand, appelsinsaft og skal.
  2. 2. Lad det koge sammen i 5-10 min til bærrene brister, og det begynder at koge sammen.
  3. 3. Tag kompotten af varmen og hæld den i en beholder eller en serveringsskål. Kompotten tykner, når den køler ned, og får konsistens som syltetøj.