ceviche laks avocado

Ceviche med laks - nemt og lækkert

Lakseceviche er en nem forret eller hurtig frokost. Ceviche er en kold form for fiskesalat, hvor laksen bliver "stegt" i syre fra lime. Her får du en skøn opskrift på en ceviche med laks, avokado, ingefær og koriander.

6 personer

Ingredienser

Ceviche med laks

  • 600 g fersk laks
  • 4 usprøjtede lime
  • 4 spsk sesamolie
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 avocado
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt koriander

Sådan laver du ceviche med laks

  1. Sørg for, at fisken er HELT frisk, og sig til fiskehandleren, hvad den skal bruges til. Frys laksen ned natten før, den skal bruges. Optø fisken på dagen, hvor den skal bruges.
  2. Skær laksen i tynde skiver, mens den er skalfrossen. Det gør det nemmere at skære tynde skiver. Læg lakseskiver i en skål.
  3. Skyl lime, og riv skallen fint fra en af dem. Pres saften fra alle lime ned i en lille skål. Bland sammen med limeskal, sesamolie og revet ingefær. Hæld blandingen over fisken. Sæt skålen på køl i et par timer. Citrussaften vil ”tilberede” fisken, så den bliver helt mør.
  4. Halver avocado, og fjern sten. Tag avocadokødet ud, og skær det i tynde skiver. Anret små tallerkner med avocadoskiver.
  5. Læg lakseskiver ovenpå. Dryp citrussaften over hver portion. Skyl forårsløg, og fjern det yderste lag. Snit dem fint. Drys forårsløg og korianderblade over hver anretning.

HUSK - om rå fisk:

Når du anvender rå fisk, anbefaler Fødevarestyrelsen, at fisken har været

frosset ned i et døgn ved minus 20 grader.