Laksefad

Laksefad - nem opskrift

Lav dette lækre fad med laks, grøntsager, fløde og æg - og bag det i ovnen i 45 minutter. Så har du nem aftensmad, hvor der er skruet helt op for smagen.

4

Ingredienser

  • ½ porre
  • 2 spsk. Smør
  • 1 kg kogte, kolde kartofler
  • 250 g frossen spinat (optøet)
  • 300 g koldrøget laks i skiver
  • 1 dl hakket dild
  • Peber
  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl mælk
  • 4 æg

Tilbehør:

  • 125 g smør
  • 1 citron
  • Kogte ærter

  1. Skyl, rens og snit porren. Steg den blød i smør. Skær kartoflerne i skiver. Kram væden ud af spinaten.
  2. Læg kartofler, laks, porre, spinat og dild i lag i et ovnfast fad. Krydr med peber mellem hvert lag.
  3. Pisk fløde, mælk og æg sammen, og hæld over kartoffelfadet. Sørg for, at det løber godt ned mellem kartoffelskiverne.
  4. Bag fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min. Æggestanden skal være stiv, og kartoflerne skal have fået en fin farve.
  5. Smelt smørret, og server smørsovsen til sammen med citron i skiver og ærter.