Laksefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Spis disse laksefrikadeller uden brød. Top med klat selleri remoulade. Er du mere til de klassiske frikadeller, så lav dem med god samvittighed på mager fars rørt med æg, løg og rugmel.
Næringsindhold
- Energi pr. person:70 Kcal
18
Ingredienser
- 1 løg
- 250 g laksebøffer
- 1 æg
- 40 g kapers
- 1 spsk tørret dild
- 80 g frisk spinat
- saften fra 1 citron
- 1 spsk soja, f.eks. tamarind
- lidt salt og peber
- 15 g flydende oliemargarine (f.eks. flydende Kærgaarden)
- Remoulade:
- 500 g knoldselleri
- 50 g frisk spinat
- 30 spsk. mayonnaise
- 150 g skyr
- 2 tsk sennep
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk gurkemeje
- 1 knsp koriander
- 50 g kapers
- 5-8 drb flydende sødemiddel
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du laksefrikadeller
- Riv løget på den grove side af et rivejern. Fjern skindet fra laksebøfferne.
- Kom løg, laks, æg, kapers tørret dild, frisk spinat, citronsaft, soja, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender eller i en foodprocessor.
- Form 18 små laksefrikadeller og steg dem på en pande i fedtstof, ca. 4 min på hver side ved middelvarme.
- Skræl sellerien og blend den og spinat stil små stykker i en foodprocessor eller i en blender.
- Bland den med mayonnaise, skyr, sennep, og resterende ingredienser. Lad remouladen trække på køl nogle timer inden servering.
- Pr. laksefrikadelle: 50 kcal
- Remoulade (1 spsk): 20 kcal