Lam med couscous
Eksotisk lammeret med kikærter og dadler.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 300 g lammekød (tynde strimler)
- ½ spsk olie
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 3 tsk karry
- 2½ dl bouillon (eller vand)
- 1 dåse kikærter
- 400 g gulerødder,
- blomkål og broccoli
- (evt. frost)
- Couscous:
- 75 g dadler (i terninger)
- 2½ dl appelsinsaft (eller juice)
- 2½ dl couscous
- frisk mynte (hakket)
- Brun kødet i en dyb pande med olie 1-2 min.)
- Tag det op og steg løg og hvidløg et par min.
- Tilsæt karry, steg 1 min. og tilsæt bouillon og kikærter. Giv det et opkog og lad retten simre 10 min. under låg.
- Tilsæt grønsager og lammekød, og lad retten simre uden låg i 5 min.
- Læg dadlerne i en gryde med appelsinsaft. Giv det et opkog og tag gryden af varmen.
- Tilsæt couscous og ½ tsk salt. Rør rundt og lad det trække under låg ca. 10 min.
- Tilsæt mynte og smag til. Servér med lammekarryen.