Lam med couscous

Lam med couscous

Eksotisk lammeret med kikærter og dadler.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 300 g lammekød (tynde strimler)
  • ½ spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 3 tsk karry
  • 2½ dl bouillon (eller vand)
  • 1 dåse kikærter
  • 400 g gulerødder,
  • blomkål og broccoli
  • (evt. frost)
  • Couscous:
  • 75 g dadler (i terninger)
  • 2½ dl appelsinsaft (eller juice)
  • 2½ dl couscous
  • frisk mynte (hakket)

  1. Brun kødet i en dyb pande med olie 1-2 min.)
  2. Tag det op og steg løg og hvidløg et par min.
  3. Tilsæt karry, steg 1 min. og tilsæt bouillon og kikærter. Giv det et opkog og lad retten simre 10 min. under låg.
  4. Tilsæt grønsager og lammekød, og lad retten simre uden låg i 5 min.
  5. Læg dadlerne i en gryde med appelsinsaft. Giv det et opkog og tag gryden af varmen.
  6. Tilsæt couscous og ½ tsk salt. Rør rundt og lad det trække under låg ca. 10 min.
  7. Tilsæt mynte og smag til. Servér med lammekarryen.