Lam med fyldig salat
Næringsindhold
- Energi pr. person:450 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:28 %
- Kulhydrat:52 %
4
Ingredienser
- 8 lammekoteletter med fritskrabet ben
- 1 tsk olivenolie
- 1 fed knust hvidløg
- salt, peber.
- Salat af courgetter og bønner:
- 2 courgetter i tynde skiver
- 250 g kogte, grønne bønner
- 250 g cherry- eller dadeltomater i halve
- 1 spsk ristede hasselnødde- eller pinjekerner.
- Dressing:
- 1 tsk olivenolie
- 1 spsk balsamico.
- Ovnkartofler med oregano og flagesalt:
- 1 kg små, vaskede kartofler
- ½ tsk tørret oregano
- 1-2 tsk flaget havsalt.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skær courgetterne i tynde skiver, drys salt og peber på, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og møre i 8-10 minutter. Tag dem ud.
- Skyl og dup kartoflerne let tørre, vend dem med oregano og salt og læg dem på en plade med bagepapir og bag dem møre.
- Vend courgetterne med bønner, tomater og nødder, smag til med olivenolie, balsamico samt salt og peber.
- Gnid lammekødet med olie, hvidløg samt salt og peber. Grill eller steg dem på en pande med slip let-belægning. Steg dem ca. 3 minutter på hver side. Lammekød må gerne være rosa inden i, når det er færdigstegt.
- Server lammekødet med den fyldige salat og ovnbagte kartofler.
- TIP: Er du ikke til lam, kan du bytte det ud med magert kød af kalv eller okse.