Opskrift på lammespyd med kamut-salat

Lammespyd med kamut-salat

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    699 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    29 %
  • Kulhydrat:
    43 %

4

Ingredienser

  • Spyd:
  • 600 g lammetyksteg i tern
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk honning
  • 1/4 dl balsamico
  • salt, peber.
  • Kamut salat:
  • 4 dl kamut
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 bdt. forårsløg
  • 200 g grønne ærter
  • 300 g sugar snap peas
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1/2 dl ristede græskarkerner.
  • Dressing:
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg.

Sådan gør du

  1. Kødet marineres 30 min. i knust hvidløg, honning og balsamico, sættes på spyd og krydres med salt og peber.
  2. Kog kamut-kornene 20 min. i letsaltet vand og lad dem trække i yderligere 20 min. Hæld vandet fra, skyl godt i koldt vand og vend dem i en marinade af olivenolie, citronsaft, salt og peber. Tilsæt snittede forårsløg, sugar snap peas, ærter, hakket mynte samt græskarkerner.
  3. Rør yoghurt og knust hvidløg sammen.
  4. Steg spyddene 3-4 min. på hver side på en grillpande og server med salat og hvidløgscreme.