Opskrift på lamme-curry med ingefær, spinat & hvidløg

Lamme-curry med ingefær, spinat & hvidløg

4

Ingredienser

  • 1 bundt friske koriander
  • 3 kviste mynte
  • 1 grøn chili
  • 1½ spsk ingefær, revet eller finthakket
  • ½ dl kokosmel
  • 30 g cashewnødder
  • ½ dl vand
  • 700-800 g lammekød, lammekølle eller lammebov
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ¼ stang kanel, groft knust
  • 5 kardemommekapsler, groft knust
  • 4 hele nelliker, groft knust
  • ½ tsk sennepsfrø
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ l vand
  • 200 g spinat, optøet
  • 3 dl sødmælksyoghurt naturel.
  • Tilbehør: basmati-ris

Sådan gør du

  1. Hak korianderne groft og pluk bladene af mynte-kvistene. Den grønne chili halveres, og kernerne fjernes og kasseres. Kom frisk koriander, mynte, chili, ingefær, kokosmel, cashewnødder og vand i en blender eller i en foodprocessor, og blend til en findelt kokos-puré.
  2. Skær lammekødet i tern af ca. 2 x 2 cm.
  3. Løgene pilles og hakkes, og hvidløgene skæres i skiver. Kom krydderierne: kanel, kardemomme og nellike i en morter, og knus dem groft. Opvarm en gryde med olivenolie, og rist krydderierne i ca. 20 sekunder – tilsæt løg, og lad det stege ved svag varme 10 min. indtil løgene er møre og let gyldne. Tag løgene op af gryden – skru op for varmen og tilsæt lammekødet og brun det godt af på alle sider. Tilsæt den grønne kokos-paste med cashewnødder sammen med sennepsfrø og gurkemeje, og lad det riste 1 min sammen med kødet. Hæld ½ liter vand ved kødet (eller så vandet dækker 2/3 af kødet) og kog retten 50-60 min ved lav varme. Husk at røre i det undervejs. Når der er 20 min. tilbage af kogetiden, tilsættes spinat og yoghurt, og det blandes godt sammen med det øvrige. Kog fortsat retten, til lammekødet er mørt, og saucen er velsmagende.
  4. Servér lamme-curry med ingefær, spinat og hvidløg sammen med kogte basmati-ris og evt. en god chutney og andet tilbehør til.