Opskrift på lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous

Lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous

Tagine med lam - skøn simremad med masser af saft, kraft og krydderier. Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.

4 personer

Total:2 timer

Ingredienser

  • 800 g lammekød i tern
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2½ tsk gurkemeje
  • 1 spsk stødt kanel
  • ½-1 tsk knust chili
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 kanelstang
  • 6 hel kardemomme
  • lidt safran
  • 100 g tørrede abrikoser, skåret i mindre stykker
  • hønsebouillon eller lammebouillon
  • ½ bundt frisk koriander, grofthakket
  • Tilbehør: cous cous

Sådan gør du

  1. Bland ingefær, gurkemeje, kanel, chili og spidskommen sammen i en skål og vend lammekødet sammen med de tørrede krydderier. Sæt det i køleskabet gerne 6-8 timer, hvis du har tid til det, ellers 1-2 timer.
  2. Pil og snit løg og hvidløg i små tern. Sauter løgene i olivenolie ved jævn varme, så de bliver møre, ca. 5-6 min.
  3. Steg det marinerede kød på en pande med lidt olivenolie og kom herefter kødet op i gryden til de sauterede løg.
  4. Tilsæt flåede tomater, kanelstang, kardemomme, safran, abrikoser og bouillon, så kødet er dækket.
  5. Bring retten til kogepunktet, skru ned for varmen og lad det simre 1½-2 timer til kødet er lækkert mørt.
  6. Server lamme tagine med grofthakket koriander og couscous.