Lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous
Tagine med lam - skøn simremad med masser af saft, kraft og krydderier. Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.
4 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- 800 g lammekød i tern
- 2 tsk stødt ingefær
- 2½ tsk gurkemeje
- 1 spsk stødt kanel
- ½-1 tsk knust chili
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 2 dåser flåede tomater
- 1 kanelstang
- 6 hel kardemomme
- lidt safran
- 100 g tørrede abrikoser, skåret i mindre stykker
- hønsebouillon eller lammebouillon
- ½ bundt frisk koriander, grofthakket
- Tilbehør: cous cous
Sådan gør du
- Bland ingefær, gurkemeje, kanel, chili og spidskommen sammen i en skål og vend lammekødet sammen med de tørrede krydderier. Sæt det i køleskabet gerne 6-8 timer, hvis du har tid til det, ellers 1-2 timer.
- Pil og snit løg og hvidløg i små tern. Sauter løgene i olivenolie ved jævn varme, så de bliver møre, ca. 5-6 min.
- Steg det marinerede kød på en pande med lidt olivenolie og kom herefter kødet op i gryden til de sauterede løg.
- Tilsæt flåede tomater, kanelstang, kardemomme, safran, abrikoser og bouillon, så kødet er dækket.
- Bring retten til kogepunktet, skru ned for varmen og lad det simre 1½-2 timer til kødet er lækkert mørt.
- Server lamme tagine med grofthakket koriander og couscous.