Lammehals med ramsløg
Ingen påske uden lam. Lammehals bliver super mørt, når det får lov at simre og kan laves i god tid i forvejen.
4
Ingredienser
- 1 lammehals skåret i 8 stykker
- 2 løg
- 2 gulerødder
- ca ½ knoldselleri
- 5 dl kyllingbouillion
- 5 dl rødvin
- 3 fed hvidløg
- en stor håndfuld ramsløg
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 4 persillerødder
- 4-5 spsk koldpresset rapsolie
Sådan laver du lammehals
- Persillerødder:
- Skær 2 af rødderne ud i 8 pæne stykker. Kog dem i letsaltet vand i 5min til de er møre og grill dem på en pande lige inden servering.
- Kog de to resterende persillerødder i vandet til de er meget møre. Kom dem i en blender med lidt af kogevandet. Blend puréen glat og smag til med salt, peber og rapsolie.
- Lammehals:
- Skræl og skær alle grønsagerne i grove tern.
- Brun stykkerne af lammehals af på alle sider, på en pande i lidt olie. Tag dem op, når de er færdige og steg derefter grønsagsternene i 5 min. Tilsæt derefter hvidløg, sautér i 2 min og hæld rødvinen på.
- Kog 10 min og tilsæt derefter kyllingebouillionen og braiser ved svag varme med stille bobler i ca. 2 timer. Tag kødet op, når det er mørt og kog væske og grøntsager ind til 3 dl.
- Kom væske og de udkogte grøntsager i en blender med ramsløg og blend det hele grønt og glat. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Varm lammehalsen op i den grønne sauce og server straks med de grillede persillerødder og puré.
- Se også opskrift på Sellerisuppe, æg og sprød surdej.