Opskrift på lammehals med ramsløg

Lammehals med ramsløg

Ingen påske uden lam. Lammehals bliver super mørt, når det får lov at simre og kan laves i god tid i forvejen.

4

Ingredienser

  • 1 lammehals skåret i 8 stykker
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • ca ½ knoldselleri
  • 5 dl kyllingbouillion
  • 5 dl rødvin
  • 3 fed hvidløg
  • en stor håndfuld ramsløg
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 persillerødder
  • 4-5 spsk koldpresset rapsolie

Sådan laver du lammehals

  1. Persillerødder:
  2. Skær 2 af rødderne ud i 8 pæne stykker. Kog dem i letsaltet vand i 5min til de er møre og grill dem på en pande lige inden servering.
  3. Kog de to resterende persillerødder i vandet til de er meget møre. Kom dem i en blender med lidt af kogevandet. Blend puréen glat og smag til med salt, peber og rapsolie.
  4. Lammehals:
  5. Skræl og skær alle grønsagerne i grove tern.
  6. Brun stykkerne af lammehals af på alle sider, på en pande i lidt olie. Tag dem op, når de er færdige og steg derefter grønsagsternene i 5 min. Tilsæt derefter hvidløg, sautér i 2 min og hæld rødvinen på.
  7. Kog 10 min og tilsæt derefter kyllingebouillionen og braiser ved svag varme med stille bobler i ca. 2 timer. Tag kødet op, når det er mørt og kog væske og grøntsager ind til 3 dl.
  8. Kom væske og de udkogte grøntsager i en blender med ramsløg og blend det hele grønt og glat. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Varm lammehalsen op i den grønne sauce og server straks med de grillede persillerødder og puré.
  10. Se også opskrift på Sellerisuppe, æg og sprød surdej.