Lammekølle med tomat-squashfad
Frisk og lækker hovedret.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Stege/bagetid: ca. 1 time og 30 min.
- Fryse-egnet
- 1 lammekølle (uden nøgleben)
- salt og friskkværnet peber
- 1 kg kartofler (både)
- ca. 10 stilke frisk timian
- 1 dl olivenolie
- 250 g skalotteløg (skiver)
- 2-3 spsk vineddike
- 10 tomater (skiver)
- 2 små faste squash (skiver)
- Drys:
- frisk basilikum
- Krydr lammekøllen med salt og peber og brunden i ovnen i ca. 15 min. ved 250 grader. Skru ned til 175 grader og steg i ca. 1 time, hvis den skal være rosa og ca. 15 min. mere, hvis den skal gennemsteges.
- Lad stegen hvile i mindst 20 min., før denskæres i skiver.
- Kartofler:Bland kartoflerne i en bradepande (med bagepapir) med timian og halvdelen af olien. Bag med lammekøllenved varmluft de sidste 30 min. af stegens stegetid.
- Skru ovnen op til 225 grader, når stegen er taget ud og bag kartoflerne yderligere 10-15 min., til de er gyldne.
- Tomat-squashfad: Steg skalotteløg i resten af olien, til de er klare. Tilsæt eddike og krydr med salt og peber. Lægløgene i bunden af etovnfast fad og ovenpå skiftevis tomat- ogsquashskiver i et jævnt lag.Dæk det til og bag i ca. 30 min. ved 200 grader.
- Tomat-squashfadet kan nydes varmt, lunt eller koldt sammen med et drys basilikum. Servérskiver af kød med ovnbagte kartofler og tomatfad.