Sådan laver du en lækker hvid chokoladetærte med syltede rabarber

Lækker hvid chokoladetærte med syltede rabarber

En luksuriøs og virkelig lækker hvid chokoladetærte med syltede rabarber.

Chokoladetærte til 10 personer

Total:3 timer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • fedtstof til form
  • 400 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 300 g koldt smør i tern
  • 1 stort æg
  • Hvid chokolade-ganache:
  • 300 g hvid chokolade, grofthakket
  • 2 ½ dl fløde
  • 1 vaniljestang, korn herfra
  • 1 tsk mandelekstrakt
  • Bagte rabarber:
  • ca. 300 g rabarber
  • 60 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker

Sådan laver du hvid chokoladetærte

  1. 1. Smør en tærteform med løsbund med rigeligt fedtstof, det gør det nemmere at få bunden ud, når den er færdigbagt.
  2. 2. Bland mel, mandelmel og flormelis godt sammen, og tilsæt smørret, og gnid det ind i melet med fingerspidserne. Tilsæt ægget, og ælt hurtigt dejen sammen, tilsæt evt. 1-2 tsk koldt vand, hvis dejen er svær at samle. Lad den´hvile på køl i 30-60 min.
  3. 3. Del dejen i to, og frys den enehalvdel ned, rul den anden ud mellem to stykker bagepapir, tryk den i tærteformen, og skær siderne til. Prik bunden med en gaffel, og bag i 18-20 min ved 180 grader, til dejen er gyldenbrun over det hele.
  4. 4. Lad bunden køle af i formen,imens du laver chokoladecremen ved forsigtigt at varme chokolade og fløde op i en gryde under omrøring.
  5. 5. Tag gryden af varmen, når chokoladen er akkurat smeltet. Tilsæt vanilje og mandelekstrakt. Hæld chokoladecremen på den afkølede bund, og lad den stå køligt i 1-1 ½ time, indtil chokoladen har sat sig, gerne natten over.
  6. 6. Skær rabarberne i stykker afca. 2-3 cm, og læg dem i et ovnfast fad, drys med sukker og vaniljesukker, og bag dem ved 180 grader i 20-30 min, alt efter hvor spæde rabarberne er. Tjek, at de er færdige, de skal være akkurat møre, men ikke splattede. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt ned.
  7. 7. Servér tærten med de bagte rabarber. Begge dele kan sagtens laves i forvejen og blot opbevares et køligt sted før servering.