Lynsyltede sild med sprødt grønt

Lynsyltede sild med sprødt grønt

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Trækketid: mindst 2 timer
  • Ingredienser:
  • 4 ferske sildefileter
  • 2 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 1½ cm frisk peberrod
  • 1½ dl klar lagereddike
  • ½ dl vand
  • 75 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • Tilbehør:
  • 1 bundt dild

  1. Skær sildefileternemidt over på den langeled, og skær finnernevæk. Tør fileterne medkøkkenrulle, og læg dem iet fad med høje kanter.
  2. Skær rødløg, gulerødderog peberrod i megettynde skiver.
  3. Kog eddike, vand, sukkerog salt op i en gryde.Kom grønsagerne i lagen,og kog op igen. Hæld denkogende lage over sildene.Ryst fadet, så lagenkommer godt ned mellemsildene. Lad sildene køleaf i køleskabet og trækkei mindst 2 timer.
  4. Tag sild og grønsagerop af lagen, og servérsildene med frisk dild.