Lynsyltede sild med sprødt grønt
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 5 min.
- Trækketid: mindst 2 timer
- Ingredienser:
- 4 ferske sildefileter
- 2 rødløg
- 2 gulerødder
- 1½ cm frisk peberrod
- 1½ dl klar lagereddike
- ½ dl vand
- 75 g sukker
- ½ tsk. salt
- Tilbehør:
- 1 bundt dild
- Skær sildefileternemidt over på den langeled, og skær finnernevæk. Tør fileterne medkøkkenrulle, og læg dem iet fad med høje kanter.
- Skær rødløg, gulerødderog peberrod i megettynde skiver.
- Kog eddike, vand, sukkerog salt op i en gryde.Kom grønsagerne i lagen,og kog op igen. Hæld denkogende lage over sildene.Ryst fadet, så lagenkommer godt ned mellemsildene. Lad sildene køleaf i køleskabet og trækkei mindst 2 timer.
- Tag sild og grønsagerop af lagen, og servérsildene med frisk dild.