Madboller med courgette, oregano & feta
Til madpakke og som mellemmåltid.
18 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 liter kærnemælk
- ca. ½ liter revne courgetter
- 3 tsk groft salt
- 1-2 spsk tørret oregano
- 150 g græskarkerner
- 1,1 kg fuldkornsemmer og speltmel + hvedemel
- 50 g smuldret feta
Sådan gør du:
- Lun kærnemælk, og rør gæren ud heri. Rør derefter de øvrige ingredienser i dejen. Hold lidt af melet tilbage. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
- Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 1 time.
- Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 1 time.
- Pensl med vand, og drys dem med smuldret feta og oregano.
- Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200° i 25-30 minutter.