Marengs med rabarberkompot og vaniljeis

Marengs med rabarberkompot og vaniljeis

Forår i dessertform – luftigt, sart og sødt.

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 g fint rørsukker
  • 300 g rabarber
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 50 g mandelflager
  • En god vaniljeis

Sådan laver du sommermarengs:

  1. Pisk æggehviderne med 1½ spsk sukker, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og hviderne opnår marengskonsistens.
  2. Sæt ca. 14 skefulde marengs-dej på en bageplade med bagepapir, og stryg over hver marengs med en spiseske så marengsen bliver oval i formen. (Brug to bageplader, hvis pladsen bliver for trang). Bag dem i ovnen i ca. 1½ time ved 110 grader.
  3. Kom rabarber, sukker og vaniljestang i en gryde, og lad det simre til kompot-konsistens. Afkøl.
  4. Rist mandlerne gyldne på en tør pande.
  5. Anret marengs med en skefuld rabarberkompot og en skefuld vaniljeis på toppen, og drys med ristede mandler.

Tip:

Der er marengs til mange flere end 4 personer her. Opbevar resten i en lufttæt-beholder, så holder de sig sprøde og lækre.