Marineret kylling med krydderurter og balsamico
5
Ingredienser
- 2 kyllingbryster
- 1 dl balsamico
- 3 dl vand
- 6 blade salvie
- 2 spsk balsamico
- 1 dl olivenolie
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt salvie
- 1 hoved radicchio
- saft fra en halv citron
- lidt olivenolie
- 50 g pecorinoost, revet
- salt og peber.
Sådan gør du
- Kog kyllingebrysterne i balsamico, vand og salvie blade. Vandet skal dække kyllingen. Lad det koge ca. 30 min. Sæt det på køl og lad det hvile natten over i lagen. Tag kyllingen op og skær den tyndt – gerne på en pålægsmaskine, men en god kniv kan også bruges.
- Tag et fad og dæk det med film. Læg kyllingeskiverne ud på fadet, så de ligger adskilt. Mariner dem med balsamico, olivenolie, friskhakket rosmarin, salvie og salt og peber.
- For det bedste resultat skal kyllingen stå på køl natten over, så alle smagene kan trække ind i kødet.
- Anret tynde skiver kylling på et fad. Vend radicchio med olivenolie, citronsaft og pecorino, og fordel det over kyllingen.
- TIP:
- Kom salvie- og rosmarinblade, salt og peber i en foodprocessor og blend, så du har en fin kryddersalt til marineringen.