Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

Tagine er traditionel simremad fuld af smag, og hvor kødet bliver mørt som smør. For ikke at tale om den uimodståelige duft af krydderier. Server den med couscous, brød eller ris.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 300 g kartofler
  • ½-1 chili
  • olivenolie
  • 500-600 g lammekød i tern
  • 50 g svesker
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g mandler
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kanel eller 1 hel stang kanel
  • 4½ dl vand
  • salt, peber og evt. lidt citron- eller limesaft

Sådan laver du marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

  1. Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft.
  2. Varm lidt olivenolie i en gryde og brun kødet godt af på alle sider. Tag kødet op. Steg løgene møre i samme gryde og tilsæt svesker, abrikoser, mandler, chili, spidskommen, kanel, gulerødder og kartofler. Kom kødet tilbage i gryden, hæld vand ved, og lad retten småsimre en times tid under låg. Grøntsagerne må gerne være let udkogte og kødet dejligt mørt. Krydr gryderetten med salt, peber og lidt citron- eller limesaft.
  3. TIP
  4. Tagine-retter tilberedes almindeligvis i et lerfad med låg, f.eks. en stegeso, men en støbejerns-gryde med låg kan også sagtens bruges.