Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak

God til grillen.

4 personer

Ingredienser

  • Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
  • 1 okseflanksteak, gerne kødkvæg
  • 3-4 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • Desuden:
  • 4-6 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friske timianblade
  • 1 lille spidskål
  • ½ agurk
  • Dressing:
  • 1½ spsk. æble- el. blommeeddike
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. små tern af rødløg
  • 1 tsk. sukker
  • Desuden:
  • 100 g hindbær
  • basilikum el. persille

  1. Kom flanksteaken i en skål.Tilsæt hvidløg, olivenolie, saltog peber. Vend kødet rundt, oglad det trække et par timer i køleskab.Tag kødet op af marinaden,og kassér marinaden.
  2. Grill kødet 15-20 min. påudendørsgrillen. Vend det fleregange. Eller brun flanksteakeni olie på begge sider på enpande. Kom flanksteaken i etsmurt ovnfast fad. Stil kødet iovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. påmidterste ovnribbe. Skær kødeti meget tynde skiver.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne,og flæk dem på langs. Venddem i olie og salt. Grill gulerødderne4-6 min. Vend dem fleregange, og pas på, de ikke bliverbrændte. Alternativt kan du barestege dem på en pande.
  4. Snit spidskålen fint. Skæragurken i tern. Bland spidskålog agurk med sammenpisketdressing. Fordel det på et fad.Kom tynde skiver af flanksteakog de grillede gulerødder over.Pynt med hindbær og basilikum.