Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
God til grillen.
4 personer
Ingredienser
- Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
- 1 okseflanksteak, gerne kødkvæg
- 3-4 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- peber
- Desuden:
- 4-6 gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. friske timianblade
- 1 lille spidskål
- ½ agurk
- Dressing:
- 1½ spsk. æble- el. blommeeddike
- 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. små tern af rødløg
- 1 tsk. sukker
- Desuden:
- 100 g hindbær
- basilikum el. persille
- Kom flanksteaken i en skål.Tilsæt hvidløg, olivenolie, saltog peber. Vend kødet rundt, oglad det trække et par timer i køleskab.Tag kødet op af marinaden,og kassér marinaden.
- Grill kødet 15-20 min. påudendørsgrillen. Vend det fleregange. Eller brun flanksteakeni olie på begge sider på enpande. Kom flanksteaken i etsmurt ovnfast fad. Stil kødet iovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. påmidterste ovnribbe. Skær kødeti meget tynde skiver.
- Skrub eller skræl gulerødderne,og flæk dem på langs. Venddem i olie og salt. Grill gulerødderne4-6 min. Vend dem fleregange, og pas på, de ikke bliverbrændte. Alternativt kan du barestege dem på en pande.
- Snit spidskålen fint. Skæragurken i tern. Bland spidskålog agurk med sammenpisketdressing. Fordel det på et fad.Kom tynde skiver af flanksteakog de grillede gulerødder over.Pynt med hindbær og basilikum.