Mindre madspild: Øllebrød med vaniljeskyr og bær

Mindre madspild: Øllebrød med vaniljeskyr og bær

Rest: Skiver af tørt rugbrød. Jeg har ofte rester af rugbrød, der er lidt for trist til at spise, som det er. Jeg kan virkelig godt lide ristet rugbrød og rugbrødschips, men jeg er også meget vild med øllebrød. Her er den toppet med vaniljeskyr. Den er sund nok til at spise som morgenmad, men du kan også bruge den som dessert og toppe med flødeskum og chokolade.

3-4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 400 g trist rugbrød
  • 5 dl vand
  • 1 flaske hvidtøl
  • 2 spsk brun farin eller mørk rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk skyr
  • 1-2 spsk flydende honning
  • 1 tsk vaniljepulver eller lidt vaniljekorn
  • friske bær, gerne brombær, blåbær og solbær
  • evt. lidt mere flydende honning

Sådan gør du:

  1. Smuldr rugbrødet, og kom det i en gryde med vand og øl. Lad den koge i 10-15 minutter. Kom sukker og salt i, og kog i yderligere 4-5 minutter.
  2. Smag til. Tilsæt evt. mere vand, hvis den er meget tyk.
  3. Blend øllebrøden, hvis du vil – det er især rart, hvis dit rugbrød er med kerner. Lad den boble kort under omrøring.
  4. Vaniljeskyr: Rør skyr med honning og vanilje.
  5. Servering: Anret øllebrød i dybe tallerkener, top med skyr, bær og honning, hvis behov. Servér straks.

Tip:

Øllebrød kan laves dagen i forvejen og varmes om morgenen inden servering.