Mørbrad med sauce af friske tomater og timian
Næringsindhold
- Energi pr. person:490 Kcal
- Fedt:19 %
- Protein:33 %
- Kulhydrat:48 %
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 afpudset svinemørbrad 500 g
- salt, peber
- 2 tsk olivenolie
- ½-1 dl bouillon.
- Sauce:
- 500-600 g aroma- eller cherry-tomater i halve
- 1 lille, hakket løg
- 1 tsk smør eller olie
- et par kviste timian.
- Tilbehør:
- 1 dåse afdryppede butterbeans
- – fås økologiske
- 2-3 spsk hakket persille
- 1 tsk smør
- 200 g kogte, grønne bønner.
- 300 g langtidshævet speltbrød.
Sådan gør du
- Dup kødet tørt, drys salt og peber på, og brun det på alle sider i den varme olie 1-2 minutter.
- Tilsæt bouillon, dæmp varmen, og steg mørbraden 7-8 minutter på hver side. Tag det op, og hold det varmt.
- Kom tomater, løg og smør eller olie samt timiankviste på panden, og lad det hele snurre, til tomaterne koger ud og bliver lidt tykke i konsistensen. Smag godt til med salt og peber. Kom butterbeans, smør og persille i en gryde med de grønne bønner. Varm igennem og smag til med salt og peber.
- Skær mørbraden i skiver, og servér den med sauce, bønner og brød.