Mørbrad med rodfrugter

Mørbrad & rodfrugter

Lækker mad med mørbrad og rodfrugter - server mørbraden med bagte persillerødder og gulerødder.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    503 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    33 %
  • Kulhydrat:
    46 %

Mørbrad med rodfrugter til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g afpudset svinemørbrad
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt, peber
  • 800 g skrællede gulerødder
  • 400 g skrællede persillerødder
  • 3 løg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 laurbærblade
  • persille
  • 200 g groft brød.

Sådan laver du mørbrad og rodfrugter

  1. 1. Vend mørbraden i en blanding af halvdelen af paprikaen, fennikelfrø, spidskommen, salt og peber.
  2. 2. Skær rodfrugterne i mindre stykker og løgene i både. Vend grøntsagerne i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med resten af paprikaen, salt og peber, læg laurbærbladene ved og dryp med hvidvinseddike.
  3. 3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.
  4. 4. Imens brunes kødet på en varm pande på alle sider.
  5. 5. Læg kødet ved rodfrugterne og steg det hele i ovnen i 25 minutter.
  6. 6. Skær kødet i skiver og servér med rodfrugter drysset med persille samt brød.