Mørbrad & rodfrugter
Lækker mad med mørbrad og rodfrugter - server mørbraden med bagte persillerødder og gulerødder.
Næringsindhold
- Energi pr. person:503 Kcal
- Fedt:21 %
- Protein:33 %
- Kulhydrat:46 %
Mørbrad med rodfrugter til 4 personer
Ingredienser
- 600 g afpudset svinemørbrad
- 1 spsk paprika
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt, peber
- 800 g skrællede gulerødder
- 400 g skrællede persillerødder
- 3 løg
- 1 spsk olie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 laurbærblade
- persille
- 200 g groft brød.
Sådan laver du mørbrad og rodfrugter
- 1. Vend mørbraden i en blanding af halvdelen af paprikaen, fennikelfrø, spidskommen, salt og peber.
- 2. Skær rodfrugterne i mindre stykker og løgene i både. Vend grøntsagerne i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med resten af paprikaen, salt og peber, læg laurbærbladene ved og dryp med hvidvinseddike.
- 3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.
- 4. Imens brunes kødet på en varm pande på alle sider.
- 5. Læg kødet ved rodfrugterne og steg det hele i ovnen i 25 minutter.
- 6. Skær kødet i skiver og servér med rodfrugter drysset med persille samt brød.