Mørbradbøf med ovnbagte selleri og løg
5
Ingredienser
- ¼ knoldselleri, skåret i mindre tern
- 2 løg, skåret i både
- salt og peber
- 2 kviste timian
- 2 spsk æbleeddike
- 1½ spsk honning
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- 1 svinemørbrad
- olivenolie og lidt smør til stegning
- salt og peber
- ½ dl bredbladet persille, plukket .
- Tilbehør: Rugbrød
Sådan gør du
- Vend knoldselleri sammen med løg, olivenolie, salt, peber og timian i et ovnfast fad og bag det ca. 30 min. ved 200 grader, indtil løg og selleri er møre. Rør æbleeddike, honning, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og vend det rundt sammen med løg og selleri.
- Skær senen af mørbraden og skær den i 6-8 mørbradbøffer. Steg bøfferne på en pande med olivenolie og lidt smør 5-6 min. på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
- Anret de stegte mørbradbøffer på rugbrød sammen med de bagte selleri og løg. Drys med plukket persille.