Mørbradbøf med ovnbagte selleri og løg

5

Ingredienser

  • ¼ knoldselleri, skåret i mindre tern
  • 2 løg, skåret i både
  • salt og peber
  • 2 kviste timian
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1½ spsk honning
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 svinemørbrad
  • olivenolie og lidt smør til stegning
  • salt og peber
  • ½ dl bredbladet persille, plukket .
  • Tilbehør: Rugbrød

Sådan gør du

  1. Vend knoldselleri sammen med løg, olivenolie, salt, peber og timian i et ovnfast fad og bag det ca. 30 min. ved 200 grader, indtil løg og selleri er møre. Rør æbleeddike, honning, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og vend det rundt sammen med løg og selleri.
  2. Skær senen af mørbraden og skær den i 6-8 mørbradbøffer. Steg bøfferne på en pande med olivenolie og lidt smør 5-6 min. på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
  3. Anret de stegte mørbradbøffer på rugbrød sammen med de bagte selleri og løg. Drys med plukket persille.