Mørdejstærte med æble og tranebær
En vidunderlig efterårsdessert, som skal laves nu, hvor de danske æbler er allerbedst!
Ingredienser
- Mørdej:
- 300 g hvedemel
- 200 g smør
- 100 g flormelis
- 1 æggeblomme
- Evt. 1 tsk koldt vand
- Fyld:
- 2-3 mellemstore æbler
- 6 spsk rørsukker
- 1 tsk kanel
- 1 spsk maizenastivelse
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 50 g koldt smør
Sådan gør du:
- Bland mel og flormelis, og smuldr det med smørret. Tilsæt æggeblommen, og ælt mørdejen sammen, stop når den er ensartet − hvis du ælter for meget, bliver dejen sej og ikke sprød og let.
- Pak mørdejen ind i film, og læg den køligt i 30 min.
- Rul derefter dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm's bredde, det er nemmest at gøre direkte på bagepapiret − drys evt. med lidt mel på overfladen, hvis dejen hænger fast.
- Læg den på køl mens du forbereder fyldet: Skær æblerne i tynde både, og bland med kanel, rørsukker, maizenastivelse og tranebær. Rul nu mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel på ca. 5 mm i tykkelsen, skær evt. overskydende dej fra.
- Fordel æblefyldet på midten af mørdejen, så der er 3 cm dej fri i kanten, og fold den ind over fyldet. Fordel smørret over fyldet, og bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min, eller indtil mørdejen er gylden og æblerne møre.
- Lad den køle lidt af, før du serverer den med kold flødeskum eller vaniljeis til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Kokoscookies med syltet appelsin