Nem grøntsagsgratin med svampe
Lækker vegetarisk gratin med kantareller og grønkål i en cremet æggemasse fyldt med ricotta og toppet med revet ost. Et dejligt måltid - både til aftensmad, frokost eller fremragende til en brunch.
4 personer
Ingredienser
- 100 g kantareller
- 1 bananskalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g finthakket grønkål
- 4 spsk. hakket bredbladet persille
- 4 æg
- Salt og peber
- 250 g ricotta
- 100 g revet emmentaler
- Tænd ovnen på 200 gr. Rens kantarellerne. Skyl dem let og dup dem tørre i et viskestykke.
- Pil løg og hvidløg. Hak begge fint. Smelt smør og olie på panden. Svits løg og hvidløg, til det lige falder sammen, uden at det tager farve.
- Kom svampene på panden og steg dem i 4-5 min. uden at røre for meget i panden. Ryst panden efter 2 min.
- Kom grønkål og persille på panden og vend det hele rundt i et par min.
- Pisk æg sammen med salt og peber i en skål. Rør ricotta i æggeblandingen.
- Kom fyldet fra panden i æggeblandingen og rør det hele godt sammen.
- Smør et ovnfast fad med olivenolie. Kom fyldet i fadet og drys med revet emmentaler. Sæt fadet i ovnen på midterste ovnribbe og bag gratinen i 30-35 min.
11 madtærter for enhver smag
-
Asparges-minitærte
-
Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg
-
Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
-
Hjemmelavet tærte med broccoli og ricotta
-
Nem aspargestærte du hurtigt kan lave
-
Tærte med fennikel og bacon
-
Fuldkornstærte med laks og rødbede
-
Løgtærte med skinke og ost
-
Tærte: Galette med skinke & gedeost
-
Tærte med kylling og porre
-
Nem og lækker porretærte